Λάρισα » Το Δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης, ζητά ο Θ. Ψύρρας

Το Δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης, ζητά ο Θ. Ψύρρας

Το Δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης, ζητά ο Θ. Ψύρρας

Οι Βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας κατέθεσαν ερώτηση και ΑΚΕ (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων), με αριθμό πρωτοκόλλου 136/1173/17.7.2014,προς τους Υπουργούς α)Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και β) Οικονομικών σχετικά με το δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Τον Ιανουάριο του 2013 οι Υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης ανέθεσαν στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) όπως, εντός πεντάμηνου (δηλαδή μέχρι τέλους Ιουνίου), συντάξουν σχέδιο δεκαετούς αναπτυξιακού πλάνου για την ελληνική οικονομία, το οποίο στη συνέχεια ετίθετο σε δημόσια διαβούλευση.

Ύστερα από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και με μεγάλη καθυστέρηση και, ενώ αναμενόταν η δημοσιοποίηση και έναρξη του κοινωνικού διαλόγου επί του σχεδίου, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παρουσίασε το Μάιο του 2014 το “Εθνικό” σχέδιο Ανασυγκρότησης στο EUROGROUP και στον ΟΟΣΑ, ο δε κ. Πρωθυπουργός παρουσίασε σε προεκλογική εκδήλωση άξονες του σχεδίου.

Θεωρείται αυτονόητο ότι κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “Εθνικό” δίχως την ευρεία και ενδελεχή αξιολόγησή του από το σύνολο σχεδόν των φορέων και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Έχει παραδοθεί το ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ στους πολιτικούς – κόμματα, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας ούτως ώστε να αρχίσει η δημόσια διαβούλευση;
Έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και έχει προγραμματιστεί διαδικασία επεξεργασίας;

Αιτούμαστε την κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας

Διαβάστε επίσης