Κόσμος » Συνετρίβη το Αλγερινό αεροσκάφος

Συνετρίβη το Αλγερινό αεροσκάφος

Συνετρίβη το Αλγερινό αεροσκάφος

Το αεροσκάφος της ισπανικής ιδιωτικής εταιρείας Swiftair, το οποίο χειριζόταν η Air Algerie και πραγματοποιούσε την πτήση Ουαγκαντούγκου – Αλγέρι τα ξημερώματα της Πέμπτης συνετρίβη στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι.

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε ότι είχε χάσει την επαφή με αεροσκάφος της, το οποίο απογειώθηκε νωρίτερα από αεροδρόμιο στην Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πρόκειται για την πτήση AH5017.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 ήταν 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, πάντως, έκανε λόγο για 119 επιβαίνοντες.

Η πτήση είχε προορισμό το Αλγέρι.

Αεροπλάνο της Air Algerie χάθηκε από τα ραντάρ με 116 επιβάτες

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι – Μπαμακό.

Μετά την αλλαγή πορείας, κάθε επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Ουαγκαντούγκου, στα γραφικά στοιχεία της οποίας έχει συμπεριλήφθει ένα κερί δίπλα από τον αριθμό της πτήσης AH5017.

Η τελευταία επαφή πραγματοποιήθηκε στις 01.55 τοπική ώρα και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την πόλη Γκάο του Μάλι.

Στη λίστα των επιβατών περιλαμβάνονται 50 Γάλλοι, 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φασο, οκτώ Λιβανέζοι, τέσσερις Αλγερινοί, δύο Λουξεμβουργιανοί, ένας Βέλγος, ένας Ελβετός, ένας Νιγηριανός, ένας Καμερουνέζος, ένας Ουκρανός και ένας Ρουμάνος. Πολλοί θα συνέχιζαν την πτήση τους για Γαλλία

Τουλάχιστον 22 από τους επιβάτες της πτήσης της Air Algerie από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών αεροδρομίων.

Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες της πτήσης AH 5017 θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Αναμενόταν να φτάσουν γύρω στις 12:00 στο παρισινό αεροδρόμιο όπου έχει οργανωθεί ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να στηρίξει τις οικογένειές τους.

Άλλοι επτά θα έπαιρναν ανταπόκριση για τη Μασσαλία, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών επρόκειτο να συνεχίσει το ταξίδι του για το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

«Δεν γνωρίζουμε εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιβιβάστηκαν όντως στην πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι», σχολίασε ωστόσο πηγή της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στις γαλλικές αρχές ο κατάλογος των επιβατών.

Οι επτά επιβάτες, τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Μασσαλία, είναι μέλη τριών οικογενειών. Συγγενείς τους έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαρσέιγ-Μαρινιάν της πόλης, με την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποια πληροφορία για την τύχη τους.

 

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr