Λάρισα » «Στο δρόμο του Καραμανλή μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες»

«Στο δρόμο του Καραμανλή μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες»

«Στο δρόμο του Καραμανλή μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες»

«Να πορευθούμε με συνέπεια στο δρόμο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης σαράντα ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός επισημαίνει: «Η συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την απαρχή της Μεταπολίτευσης, βρίσκει την Ελλάδα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορικής της πορείας. Ο κύκλος που άνοιξε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το θέρος του 1974 -με τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής, την επίλυση του πολιτειακού με δημοψήφισμα, την νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την απάλειψη των διχαστικών γραμμών που διαχώριζαν τους Έλληνες, την επανένταξη της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια που ολοκληρώθηκε σε επτά μόλις χρόνια με την συμμετοχή μας στην ΕΟΚ- έθεσε τα θεμέλια μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής δυναμικής.

Δυστυχώς, όμως, η πορεία αυτή υπονομεύθηκε για δεκαετίες από τον λαϊκισμό στην πολιτική, και τον παρασιτισμό στην οικονομία. Και οδηγηθήκαμε προ της αβύσσου της καταστροφής. Σήμερα, εν μέσω μιας αγωνιώδους προσπάθειας να υπερνικήσουμε την κρίση, το όραμα μιας νέας μεταπολίτευσης παραμένει το ζητούμενο. Χρέος μας είναι να πορευθούμε με συνέπεια στο δρόμο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες.

Να βάλουμε τα θεμέλια ενός υγιούς αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις, που θα κρατήσει τους νέους μας στην πατρίδα. Να βάλουμε το «μαχαίρι στο κόκαλο» για να καθαρίσουμε τις εστίες διαφθοράς και διαπλοκής στην πολιτική. Να αποκαταστήσουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας και, πρωτίστως, την αξιοκρατία. Οι καιροί ου μενετοί!».