Λάρισα » Στη Λάρισα σήμερα ο Γιοχάνες Χααν
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη Λάρισα σήμερα ο Γιοχάνες Χααν

Στη Λάρισα σήμερα ο Γιοχάνες Χααν

Για δυο ημέρες θα βρίσκεται στη Θεσσαλία ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής κ. Γιοχάνες Χααν. Ο κ. Χααν μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό θα έχουν μια αναλυτική συζήτηση για το τρέχον αλλά και το νέο ΕΣΠΑ ενώ θα επισκεφτούν σημαντικά έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η επίσκεψη του Επιτρόπου εντάσσεται στο πλαίσιο «περιοδείας» του στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκεται να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσιάζονται στον Επίτροπο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες της Θεσσαλίας, συγχρηματοδοτούμενες δράσεις της Περιφέρειας στο τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και η στρατηγική και ο σχεδιασμός στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μέσα από τα οποία επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, με στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικότητας που εμφανίζουν δυναμική και προστιθέμενη αξία για το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα το πρωί και ώρα 9:15 θα υπάρξει συνάντηση του Επιτρόπου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ακολουθεί Ενημερωτική Εκδήλωση στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων της Θεσσαλίας με κεντρικό ομιλητή τον Επίτροπο κ. Johannes Hahn, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική, την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.30, στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

10:15-10:30
Προσέλευση των προσκεκλημένων

10:30-10:35
Καλωσόρισμα από τον κ. Αργύρη Περουλάκη, αναπληρωτή dιευθυντή της
Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

10:35-10:50
Εναρκτήριος χαιρετισμός του κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

10:50-11:10
Ομιλία του Επιτρόπου, κ. Johannes Hahn με θέμα: «Οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020″. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Επίτροπος θα αναφερθεί ειδικότερα στον αγρο-διατροφικό τομέα ως επενδυτική ευκαιρία για ανταγωνιστική και αειφόρο ανάπτυξη.

11:10-12:00

Ερωτήσεις – συζήτηση