Ελλάδα » Γρηγοράκος: Τραγικό λάθος της ΔΕΗ

Γρηγοράκος: Τραγικό λάθος της ΔΕΗ

Γρηγοράκος: Τραγικό λάθος της ΔΕΗ

Τη θλίψη του για το θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά που πέθανε χθες το μεσημέρι, μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος χαρακτήρισε τραγικό λάθος τη διακοπή παροχής ρεύματος στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

«Αυτό που έκανε η ΔΕΗ, να διακόψει το ρεύμα σε αυτή τη γυναίκα είναι λάθος, είναι ένα τραγικό λάθος» είπε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Γρηγοράκος και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η γυναίκα έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, τη λεγόμενη «νόσο του Σαρκό» και οι ασθενείς αυτής της νόσου χρειάζονται μηχανική υποστήριξη στο σπίτι.

«Τα μηχανήματα υποστήριξης αυτών των ασθενών έχουν χρόνο ζωής και μετά από διακοπή του ρεύματος. Η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συμπολιτών μας»  είπε και διευκρίνισε ότι μηχανική υποστήριξη στο σπίτι σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο, έχει τραχειοτομία κι είναι ανάπηρος σε ποσοστό 100%.

Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ διέταξε διοικητική προανάκριση για το κατά πόσο το τοπικό κατάστημα της επιχείρησης στα Χανιά γνώριζε για την κατάσταση της υγείας της 56χρονης ασθενούς που απεβίωσε χθες.