Θεσσαλία » Ερώτηση Χρυσοβελώνη για τη ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου

Ερώτηση Χρυσοβελώνη για τη ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου

Ερώτηση Χρυσοβελώνη για τη ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη κατέθεσε σήμερα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας και τα διόδια στο νέο τμήμα του εθνικού δρόμου Βόλου – Λάρισας, με αφορμή το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά, τονίζοντας με έμφαση ότι «η άρνηση του Υπουργείου να επιτρέψει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στον οδικό τμήμα του παλαιού οδικού δικτύου Βόλου – Λάρισας έχει εξοργίσει την κοινωνία» που θρηνεί αθώα θύματα.

Στην ερώτησή της με τίτλο «Θάνατοι και κέρδη στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας» η βουλευτής αναφέρει αναλυτικά προς τον αρμόδιο Υπουργό:

«Με αφορμή το νέο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του Στεφανοβικείου της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Αstra εξήγησε πως «ο δρόμος αυτός καθίσταται πιο επικίνδυνος λόγω του κόστους των διοδίων με αποτέλεσμα να περνάνε πάρα πολλά φορτηγά από εκεί». Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια έχει από καιρό ζητήσει ή την μείωση του κόστους των διοδίων ή να αλλάξουν τουλάχιστον θέση οι σταθμοί διοδίων, πράγματα που δυστυχώς δεν έγιναν.

Αυτό όμως που εξοργίζει την κοινωνία της Μαγνησίας είναι η άρνηση του αρμόδιου Υπουργείου να επιτρέψει στην Περιφέρεια να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις ασφάλειας «γιατί φοβούνται μη γίνει ανταγωνιστικός ο (παλιός) δρόμος» για τη νέα εθνική οδό (δηλαδή μειωθούν τα έσοδα τους από διόδια) όπως κατήγγειλε χθες ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας! Επειδή οι καταγγελίες του κ. Αγοραστού είναι εξαιρετικά σοβαρές, ερωτάσθε:

  1. Γιατί δεν διαθέσατε από το 2013 τα αναγκαία χρήματα, όπως σας ζήτησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να βελτιώσετε την ασφάλεια της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου; Πότε επιτέλους και ποια κονδύλια θα διαθέσετε ;
  2. Δεδομένου ότι άλλα τρία νέα παιδιά χάθηκαν άδικα σ’ένα τροχαίο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, θα αναλάβετε την ευθύνη για την κρατική ανυπαρξία σε σχέση με το εν λόγω αδρανές έργο;
  3. Θα μειώσετε τουλάχιστον τα διόδια του νέου δρόμου ή θα ζητήσετε την μετακίνηση των σταθμών διοδίων έτσι ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιούν οι μόνιμοι κάτοικοι των γύρω περιοχών;
  4. Θυσιάζετε ανθρώπινες ζωές όπως καταγγέλλει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να μην μειωθούν τα έσοδα από τα διόδια; Δεν αισθάνεστε πως οφείλετε να παραιτηθείτε μετά από το δριμύ δημόσιο «κατηγορώ» του κ. Αγοραστού;»