Θεσσαλία » «Χειροπέδες» σε 9 άτομα στη Θεσσαλία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ

«Χειροπέδες» σε 9 άτομα στη Θεσσαλία

«Χειροπέδες» σε 9 άτομα στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (23.07.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– 954 άτομα, εκ των οποίων 710 Έλληνες και 244 αλλοδαποί και
– 778 οχήματα.

• Προσήχθησαν 29 άτομα:
– 20 Έλληνες και
– 9 αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν 9 άτομα και συγκεκριμένα:
– τρία (3) άτομα, από τους οποίους ένας Έλληνας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Γουινέας, για παραεμπόριο,
– τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας και
– τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα ένας υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων, ένας υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα 198 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– πέντε παραβάσεις για παραεμπόριο,
– τρεις παραβάσεις περί Δημόσιας Υγείας,
– έξι παραβάσεις για επαιτεία,
– 184 παραβάσεις τροχαίας (34 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 9 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για στέρηση άδειας οδήγησης, 8 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για ΚΤΕΟ και 116 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν:
– 220 είδη παραεμπορίου (αθλητικά υποδήματα, μπαταρίες, αναπτήρες, κομπολόγια κλπ),
– 350 κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων,
– το χρηματικό ποσό των 14 ευρώ.

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας».

παραεμποριο 2

παραεμποριο 3

Διαβάστε επίσης: