Λάρισα » «Απλήρωτοι Λαρισαίοι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

«Απλήρωτοι Λαρισαίοι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

«Απλήρωτοι Λαρισαίοι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Καταγγελία ότι «παραμένουν απλήρωτοι Λαρισαίοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ» κάνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα και γενικότερα, μέσω προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και με άγνωστο το πότε θα πληρωθούν. Μάλιστα ορισμένοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου και κάποιοι τελειώνει το πρόγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης με ευθύνη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, παραπλανήθηκαν, σχετικά με το αν έπρεπε να διακοπεί η κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ, αφού με έγγραφο που υπογράφονταν από την αντιπρόεδρο τους πληροφορούσε ότι αυτοί είναι σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (σεμινάρια) και ότι δεν θα γινόταν διακοπή της κάρτας ανεργίας, κάτι όμως που δεν ίσχυσε αφού το πρόγραμμα είναι απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, όπως διευκρίνισε ο ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχασαν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά την άμεση πληρωμή όλων των χρημάτων στους εργαζόμενους του προγράμματος αυτού στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να υπάρχουν αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους. Να υπάρχει πλήρης ασφάλιση από την πρώτη μέρα απασχόλησης. Να υπάρξει ρύθμιση στο θέμα της αδείας των εργαζομένων. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 3302/04 για αναλογικό δικαίωμα αδείας, καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας, λοχίας. Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες για τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά. Δωρεάν μετακίνηση με κάρτα του ΟΑΕΔ. Να δίνεται επίδομα ανεργίας μετά την λήξη του προγράμματος».