Λάρισα » «12.000 έργα κάνουν τη Θεσσαλία αγνώριστη»
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Γ. ΧΑΑΝ

«12.000 έργα κάνουν τη Θεσσαλία αγνώριστη»

«12.000 έργα κάνουν τη Θεσσαλία αγνώριστη»

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ενημερωτική εκδήλωση που έχει ως βασικό της θέμα τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 20 παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χααν.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace» είναι κατάμεστη από εκπροσώπους φορέων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

χααν εκδηλωση 2

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων επισήμανε πως «συνεργαζόμαστε με όλους για το μέλλον της Θεσσαλίας» και πρόσθεσε πως «φτάσαμε στο 75% της απορροφητικότητας βάσει σχεδίου και προγραμματισμού». «Ενισχύσαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», «πετύχαμε χωρίς εξαρτήσεις» ήταν δύο χαρακτηριστικές αναφορές του κ. Αγοραστού, ο οποίος και ευχαρίστησε τον κ. Χααν για τη βοήθεια του.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ανέλυσε τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ». «12.000 έργα κάνουν τη Θεσσαλία αγνώριστη» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Χααν: «Τα νούμερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι εντυπωσιακά»

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χααν, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα των συνεργασιών».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «θα πρέπει η Ευρώπη να επαναβιομηχανοποιηθει».

«Τα νούμερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι εντυπωσιακά» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «ελληνικό φαινόμενο», όπως το χαρακτήρισε, «της μη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις», «αυτο πρέπει να αλλάξει επειγόντως» επισήμανε χαρακτηριστικά.

χααν εκδηλωση 3

χααν εκδηλωση 1

Διαβάστε επίσης: