Κόσμος » Ξενοδοχείο στο… διάστημα!

Ξενοδοχείο στο… διάστημα!

Ξενοδοχείο στο… διάστημα!

Όσοι θέλουν να ζήσουν μοναδικές και ριψοκίνδυνες στιγμές, συνδυάζοντας τις γήινες ανέσεις και την απόκοσμη εμπειρία, δεν έχουν παρά να κάνουν υπομονή μέχρι το 2020, όταν θα ανοίξει τις πύλες του τo πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο.

Αφού ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός τον 21ο αιώνα θα βρίσκεται εκτός της Γης, στο Διάστημα, οι ειδικοί σηκώνουν τα μανίκια για να έχουν έτοιμο σε έξι χρόνια το πρώτο διαστημικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το BBC, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα κινείται με ταχύτητα 27.500 χιλιομέτρων την ώρα και θα κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη γη κάθε 90 λεπτά. Οι τολμηροί και οι ανοιχτοχέρηδες- καθώς το κόστος για να γίνει κανεις ένοικος του διαστημικού ξενοδοχείου εκτιμάται ότι θα είναι υπέρογκο -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν 16 φορές την ανατολή του ηλίου και άλλες τόσες το ηλιοβασίλεμα.

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, θα είναι δημιούργημα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής εταιρείας «Wimberley Allison Tong & Goo» (WATG) και θα κατασκευαστεί από ανακυκλωμένες δεξαμενές καυσίμων εκτοξευτήρων διαστημικών λεωφορείων, θα μεταχειρίζεται την ηλιακή ενέργεια για να καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό και θα περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του για να παράγει τεχνητή βαρύτητα (μία πλήρη περιστροφή το λεπτό). Θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση 322 χιλιομέτρων, και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 άτομα. Οι πελάτες θα μπορούν να περνούν την ώρα τους απολαμβάνοντας την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας κάνοντας διαστημικούς περιπάτους και εκδρομές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – αρκεί βέβαια αυτός να βρίσκεται σε λειτουργία- και, κυρίως, θαυμάζοντας την διαστημική θέα.

Για τους ειδικούς, ο διαστημικός τουρισμός θα περάσει τα επόμενα χρόνια από δύο στάδια: κατά το πρώτο στάδιο, ελάχιστοι διαστημικοί τουρίστες θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα απολαύσουν αυτή την απόκοσμη εμπειρία και κατά το δεύτερο στάδιο, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να γίνουν ένοικοι του διαστημικού ξενοδοχείου και να χαρούν το σύμπαν καταβάλλοντας τόσα χρήματα όσα απαιτούνται για μία… κρουαζιέρα.

Αυτό που ίσως τους φανεί κουραστικό είναι ότι θα πρέπει να μιμηθούν τους… αστροναύτες αφού θα βρίσκονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ