Ελλάδα » Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και την Πέμπτη, ενώ οι ομπρέλες θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ και αυτή την ημέρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στη Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις το πρωί στις Κυκλάδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα νοτιά γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.