Λάρισα » ΕΚΛ: Μας ληστεύουν και μας σκοτώνουν

ΕΚΛ: Μας ληστεύουν και μας σκοτώνουν

ΕΚΛ: Μας ληστεύουν και μας σκοτώνουν

«Κυβέρνηση-ΕΕ-πλουτοκρατία, με τα διόδια και τις βάρβαρες ταξικές πολιτικές τους ληστεύουν τις τσέπες μας και σκοτώνουν ανθρώπους. Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια, να μπει τέρμα στην ληστεία και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στους παράδρομους-λαιμητόμους».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου και σημειώνει:

«Το χθεσινό τροχαίο στον παλιά οδό Λάρισας-Βόλου, που κόστισε τη ζωή 3 νέων ανθρώπων, δεν ήταν δυστύχημα, αλλά έγκλημα της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των επιχειρηματικών ομίλων, που με τα πανάκριβα διόδια, έχουν κάνει για την πλειοψηφία του λαού, απλησίαστη την ΠΑΘΕ και τους οδηγούν μέσα από παράδρομους-λαιμητόμους προς το θάνατο.

Θυμίζουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τον τελευταίο μήνα, άλλες δυο φορές κατήγγειλε τις ευθύνες Κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας, γιατί είχαμε και άλλα τροχαία, μάλιστα το ένα θανατηφόρο στους παράδρομους της ΠΑΘΕ και ζητούσε να καταργηθούν τώρα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο, το οποίο σημειωτέον το έχουμε πληρώσει πανάκριβα και εξακολουθούμε να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια.

Η οργή και η αγανάχτηση και τους αδικοχαμένους νέους, για να πιάσει τόπο, πρέπει να γίνει αγώνας όλων, αξιώνοντας:

• Να καταργηθούν τώρα όλα τα ΔΙΟΔΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό.
• Να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα.
• Ενιαίος εθνικός, αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κλπ).
• Να πληρώσουν την κρίση οι πλουτοκράτες που την δημιούργησαν. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο».