Πολιτισμός » Δράσεις Πολιτισμού στα Μεσάγκαλα

Δράσεις Πολιτισμού στα Μεσάγκαλα

Δράσεις Πολιτισμού στα Μεσάγκαλα

Οι δράσεις στα Μεσάγκαλα συνεχίζονται και αυτό το τριήμερο του Ιουλίου από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 6.00-8.00 μ.μ. στο σκιασμένο χώρο δίπλα στη κεντρική εξέδρα των Μεσαγκάλων η εικαστικός ΑΠΘ Ελευθερία Πετρίδου μαζί με μικρούς και μεγάλους θα δημιουργήσουν τον κόσμο της θάλασσας με χρωματιστό πηλό δουλεύοντας μικρογλυπτικά. Σε αυτό το εργαστήριο θα βοηθήσουν οι δημιουργοί, Κορίνα Γιώτα, Σταυρούλα Χανανά και Κωνσταντίνα Τζουβάρα. Θα ακολουθήσει έκθεση των έργων τους.

Στις 9.00 μμ θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Κ. Καπάκα «Peppermint».

Τo Σαββάτο 26 Ιουλίου 2014, 11.00πμ-2.00 μ.μ. στο σκιασμένο χώρο δίπλα στη κεντρική εξέδρα των Μεσαγκάλων τα παιδιά γίνονται δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας τους με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και της ηχολήπτριας Ντίνας Σδράλη. Τίτλος της δράσης «πάμε σινεμά»

Από τις 6.00 μ.μ. ως τις 8.00 μ.μ. στο σκιασμένο χώρο δίπλα στη κεντρική εξέδρα των Μεσαγκάλων οι δημιουργοί, Κορίνα Γιώτα, Κωνσταντίνα Τζουβάρα και Σταυρούλα Χανανά μαζί με την Ελευθερία Πετρίδου θα συνεχίσουν το εργαστήριο μικρογλυπτικής και θα προσκαλέσουν καθένα μας να φέρει μαζί του ένα αντικείμενο ώστε να το μεταμορφώσουμε με την τεχνική του Découpage. Θα ακολουθήσει έκθεση των έργων τους.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, 9.00 μ.μ. θα προβληθεί το αφιέρωμα στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδωράκη. Μέσα από γλαφυρές αφηγήσεις και χαρακτηριστικές εικόνες κάθε τόπου συντίθεται ένα σύγχρονο οδοιπορικό με νοσταλγική διάθεση από τον Πυργετό, τη Ραψάνη, την Αιγάνη, την Κρανιά, τα Μεσάγκαλα και το Καστρί Λουτρό μέχρι την ιστορική έδρα των Αμπελακίων.

Διαβάστε επίσης