Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Το «Πολυφωνικό Καραβάνι» στην Ελασσόνα

Το «Πολυφωνικό Καραβάνι» στην Ελασσόνα

Το «Πολυφωνικό Καραβάνι» στην Ελασσόνα

Στάση κάνει φέτος στην Ελασσόνα ,το «Πολυφωνικό Καραβάνι 2014», στο πλαίσιο του «16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού », στο μεγάλο ταξίδι των φωνών από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου, από τη Βουλγαρία ως την Κάτω Ιταλία.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση: «Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει, ανανεώνοντας προορισμούς, διευρύνοντας προορισμούς, καλωσορίζοντας νέους συνταξιδιώτες, περνά φέτος από την Ελασσόνα και συναντά το Ελασσονίτικο παραδοσιακό τραγούδι, την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 9 μ.μ. στο Θερινό Θέατρο Ελασσόνας ,με οικοδεσπότη την εξαιρετική και πολυβραβευμένη Λαογραφική -Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, που φιλοξενεί το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της ΑΜΚΕ ΑΠΕΙΡΟΣ και έτσι το Πολυφωνικό Καραβάνι 2014,περνά και φέτος ,για 5η χρονιά (προηγήθηκαν η Γιαννωτά ,το Πύθιο ,η Τσαριτσάνη και η Κρανιά Ελασσόνας), από τις παρυφές του Ολύμπου , σμίγει στο διάβα του την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου και έχει ως κέντρο των εκδηλώσεών του στην πολύφωνη «Άπειρο» Ήπειρο.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ,η 16η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού, στον πιο όμορφο σταθμό του, στην πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας, κάνει μια στάση ,τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ,στο Θερινό Θέατρο Ελασσόνας και μας ταξιδεύει, σε μια σπάνιας ομορφιάς βραδιά με Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες.
Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη. Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές. Φωνές κατοικημένες από βουνά, ποτάμια, αντάρες και θάλασσες. Φωνές απέριττες, δωρικές. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά.
Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Ένα ταξίδι που περνά από την Ήπειρο ,Β. Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Κάτω Ιταλία μέχρι και τη Σικελία .

Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία. Οι τελευταίοι εναπομείναντες της αυθεντικής ερμηνείας και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών.
Φέτος θα είναι όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη!

Η πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή «εν φωναίς και οργάνοις» που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους σκοπούς και χορούς της παρολύμπιας περιοχής με τη συμμετοχή θαυμάσιων συγκροτημάτων, όπως είναι το περίφημο πολυφωνικό σύνολο ¨ΧΑΟΝΙΑ¨, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσσας «Η Ομόνοια» , Μορφωτικός Σύλλογος Αραδοσιβίων (Ποντιακός ) , Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου «Πύθιος Απόλλωνας», Ομάδα Γυναικών Σπαρμού κ.ά.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακή μυσταγωγία με ήχους γηγενείς και αυθεντικούς από την ορχήστρα του Θανάση Σαμόλαδου .

Διοργάνωση της συναυλίας: Λαογραφική -Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και ΑΜΚΕ «Άπειρος» (η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου) που φέτος κλείνει 16 χρόνια δράσης και προσφοράς ,υπό την αιγίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας .
Η συναυλία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ 2014,στα πλαίσια του 16ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ,που θα συνεχιστεί με το μεγάλο ταξίδι των φωνών από τα Βαλκάνια ως την Κάτω Ιταλία».