Περιβάλλον » Θα έχτιζες σπίτι από… πλαστικά μπουκάλια; (video)

Θα έχτιζες σπίτι από… πλαστικά μπουκάλια; (video)

Θα έχτιζες σπίτι από… πλαστικά μπουκάλια; (video)

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε σπίτια από πλαστικά μπουκάλια;
Γεμίζοντας τα με άμμο και κολλώντας τα μαζί με λάσπη ή τσιμέντο, οι τοίχοι που δημιουργούνται είναι πραγματικά αλεξίσφαιροι, πυρίμαχοι και διατηρούν μια άνετη εσωτερική θερμοκρασία των 18 βαθμών C το καλοκαίρι.

plastichouseaoratagegonota5

Και φυσικά δεν υπάρχει οποιαδήποτε έλλειψη σχετικά με τις χρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια. Εδώ είναι μερικά στατιστικά στοιχεία:

«Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι στην Ελλάδα παράγονται, διακινούνται και απορρίπτονται περίπου 2,6 δισεκατομμύρια πλαστικές φιάλες.»

Για να οικοδομήσουμε ένα δύο υπνοδωματίων, 110 τετραγωνικών μέτρων σπίτι, χρειάζονται περίπου 14.000 φιάλες.

Η Ελλάδα πετάει αρκετά μπουκάλια ώστε θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 185.000 σπίτια των 110 τετραγωνικών μέτρων.

plastichouseaoratagegonota3

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντίστοιχα χρησιμοποιούν 129,6 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια την ημέρα που είναι 47,3 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ετησίως. Περίπου το 80% των εν λόγω πλαστικά μπουκάλια καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής! «
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πετάνε αρκετά πλαστικά μπουκάλια για την κατασκευή 9.257 των 2 υπνοδωματίων την ημέρα! Αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 3,35 εκατ.κατοικίες, ίδιος αριθμός με τον αριθμό των αστέγων στην Αμερική.

Πολλοί άνθρωποι στις χώρες του τρίτου κόσμου έχουν αναγείρει σπίτια ή κτίρια από πλαστικά μπουκάλια, στην Αφρική, στην Ασία. Ίσως η τάση αυτή πετύχει και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη δύση και όλα αυτά τα μπουκάλια τελικά σταματήσουν να καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

ΠΗΓΗ: metrogreece.gr