Θεσσαλία » Στο Βόλο ο Αντ. Σαμαράς για τα εγκαίνια της ΕΒΟΛ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο Βόλο ο Αντ. Σαμαράς για τα εγκαίνια της ΕΒΟΛ

Στο Βόλο ο Αντ. Σαμαράς για τα εγκαίνια της ΕΒΟΛ

Τη νέα μονάδα παραγωγής της ΕΒΟΛ, στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Το μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να φιξαριστεί η ημερομηνία των εγκαινίων (μάλλον τέλη Σεπτέμβρη , αρχές Οκτωβρίου), ώστε να μην υπάρχουν υποχρεώσεις των δυο αντρών.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της χώρας στα εγκαίνια έχει σχέση με την βαρύτητα που θέλουν να δώσουν σε μια συνεταιριστική οργάνωση, η οποία επενδύει δικά της κεφάλαια και εκμεταλλεύεται κεφάλαια της Ε.Ε., για να δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης γάλακτος, η οποία θα πολλαπλασιάσει την παραγωγή της και θα την κάνει μια από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, αλλά και να τιμήσουν τον Νικήτα Πρίντζο, Πρόεδρο της οργάνωσης.

Παράλληλα, η ΕΒΟΛ θα αυξήσει την παραγωγή της και σ’ άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι και τυρί, θέλοντας να αυξήσει την παρουσία της στα Ελληνικά ράφια, αλλά και να στείλει τα προϊόντα της σε αγορές του εξωτερικού.

Η νέα μονάδα, που είναι έτοιμη να ξεκινήσει την λειτουργία της εντός των επόμενων ημερών, χρηματοδοτήθηκε με 6,5 εκ. ευρώ μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος και χρημάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr