Ελλάδα » Σαμαράς: «Ασπίδα της Δημοκρατίας ο Αστυνομικός»

Σαμαράς: «Ασπίδα της Δημοκρατίας ο Αστυνομικός»

Σαμαράς: «Ασπίδα της Δημοκρατίας ο Αστυνομικός»

«Ο έλληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του πολίτη, της κοινωνίας, της Δημοκρατίας μας. Αυτό οι έλληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Ευχαριστώ από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία».

Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδο του στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου μετέβη το μεσημέρι προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική).

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και τα υπόλοιπα θέματα, για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Ο κ. Σαμαράς, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, αποχώρησαν από το αστυνομικό μέγαρο, χωρίς δηλώσεις. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρείας για το θέμα της τρομοκρατίας, ενώ στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης καθώς και ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχος Βασίλης Τσίγκος, στον οποίο υπάγεται η ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη μετά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και βίντεο σχετικά με την υπόθεση Μαζιώτη.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τους αστυνομικούς για την επιτυχία, ενώ όπως ανέφεραν ανώτατες κυβερνητικές πηγές είναι πολύ ευχαριστημένος από την κατάσταση της Αντιρομορατικής Υπηρεσίας και αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών σχετικά με την τρομοκρατία. 

Σε ερώτηση εάν αυτή η αισιοδοξία αφορά το θέμα Μαζιώτη ή και τις έρευνες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, η απάντηση ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν διαχωρίζει το ένα από το άλλλο γιατί η τρομοκρατία είναι συνολικό ζήτημα.