Ελλάδα » Νέα καταγγελία για φακελάκι γιατρού

Νέα καταγγελία για φακελάκι γιατρού

Νέα καταγγελία για φακελάκι γιατρού

Φακελάκι με 2.000 ευρώ ζήτησε καρδιοχειρουργός προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση αποκατάστασης ανευρύσματος αορτής, όπως κατήγγειλε ασθενής στο MEGA, λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο ενός ασθενούς που αρνήθηκε να δώσει 1.500 ευρώ στο διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού και περίμενε 18 ημέρες μέχρι να χειρουργηθεί.

Ο κύριος Χρήστος επισκέφθηκε τη Δευτέρα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας για να εξετασθεί. Όταν ο γιατρός του ζήτησε φακελάκι, εκείνος αρνήθηκε να το δώσει και τότε του έκλεισε ραντεβού σε… πέντε μήνες. Όμως η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο.

Όπως δήλωσε ζει με μια σύνταξη του ΟΓΑ, 360 ευρώ και πρόσφατα αναγκάστηκε να δώσει άλλο φακελάκι για επέμβαση καταρράκτη. Στον οφθαλμίατρο όπως κατήγγειλε δεν έδωσε μόνο εκείνος χρήματα αλλά και 6 ακόμα άτομα που θα χειρουργούνταν άμεσα.

Η νέα καταγγελία έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του ασθενούς που αρνήθηκε να δώσει φακελάκι 1.500 ευρώ στον διευθυντή της πρώτης καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού και περίμενε 18 ημέρες μέχρι να χειρουργηθεί. Ο χειρουργός, μετά την σύλληψή του με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας που του ασκήθηκε, και χθες κατέθεσε εγγράφως την απολογία του στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευαγγελισμού για να εξετάσει τις κατηγορίες. Η υπόθεση στη συνέχεια θα προωθηθεί στην 1η υγειονομική περιφέρεια και στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο. Σε ενδεχόμενη παραπομπή του θα τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Η διοίκηση του Ευαγγελισμού και της 1ης υγειονομικής περιφέρειας βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία άμεσα καθώς η αναστολή καθηκόντων του διευθυντή της πρώτης καρδιοχειρουργικής κλινικής λήγει στις 7 Αυγούστου.

Οι συγγενείς του 66χρονου συνταξιούχου ο οποίος κατήγγειλε το φακελάκι ζητούν ηθική δικαίωση κι όπως λένε θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του χειρουργού ενώ θα καταθέσουν αγωγή μόλις ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση λάβει γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης.