Περιβάλλον » Ερευνα: Η ζωή μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο

Ερευνα: Η ζωή μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο

Ερευνα: Η ζωή μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο

Η τρομερή μοίρα της Γης μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο έχει χαρτογραφηθεί με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων για πρώτη φορά. Παγκόσμια πείνα, θανατηφόροι παγετοί και συνολικές απώλειες όζοντος μέχρι και 50% θα υποστούν οι κάτοικοι του πλανήτη που θα επιβιώσουν απ’ την πυρηνική σύγκρουση.

Και οι ερευνητές ελπίζουν η μελέτη τους, από αυτό που αποκαλούν έναν σχετικά «μικρό» πυρηνικό πόλεμο, να λειτουργήσει αποτρεπτικά εναντίον αυτών των όπλων που χρησιμοποιούνται από οποιοδήποτε έθνος στο μέλλον.

Στη μελέτη εξετάζεται το αποτέλεσμα ενός «περιορισμένου, περιφερειακού, πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, στον οποίο σε κάθε πλευρά εκρήγνυται 50 όπλα 15 κιλοτόνων».

Οι συνέπειες του πυρηνικού πολέμου σύμφωνα με την έρευνα:

Έτος 0

Πέντε μεγατόνοι του μαύρου άνθρακα απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα, η οποίοι απορροφούν το φως του ήλιου και αρχίζουν να ψύχουν τον πλανήτη. Μαύρη βροχή άνθρακα σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους.

Έτος 1

Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας μειώνεται κατά 1 ° C (2 ° F).

Έτος 2

Η Περίοδος καλλιέργειας μειώνεται κατά 10 έως 40 ημέρες.

Έτος 5

Γη είναι κατά μέσο όρο 1,5 ° C (3 ° F) ψυχρότερη από σήμερα, πιο κρύα από ότι ήταν τα προηγούμενα 1.000 χρόνια. Υπάρχει, επίσης, εννέα τοις εκατό λιγότερη βροχόπτωση. Το όζον είναι επίσης έως και 25% πιο αραιό, αυξάνοντας την υπεριώδη ακτινοβολία στη Γη.

Έτος 10

Το όζον ανακάμπτει ελαφρώς σε μόλις 8% λιγότερο από ό, τι σε μια σύγχρονη μέρα.

Έτος 20

Ο πλανήτης θερμαίνεται ελαφρά κατά  0,5 ° C (1 ° F) χαμηλότερα από ό, τι σήμερα.

Έτος 26

Η βροχόπτωση αυξάνεται σε περίπου 4,5%, λιγότερο από ό, τι σήμερα.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr