Ελλάδα » Αλλάζει το σκηνικό του καιρού…

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού…

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού…

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε σήμερα στη χώρα. Λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι.

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά της Θεσσαλίας ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και τη Θράκης.

Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινέ ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.