Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά τον Καθηγητή Απ. Παπαγεωργίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά τον Καθηγητή Απ. Παπαγεωργίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά τον Καθηγητή Απ. Παπαγεωργίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ‘’ στις νέες εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιατρικής, στη Βιόπολη (Μεζούρλο) Λάρισας, ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή Απόστολου Παπαγεωργίου. Κατά την εκδήλωση θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «O κ. Απόστολος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο Βόλο όπου και επήγε σχολείο. Σπούδασε στη Γαλλία αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στον Καναδά και σήμερα είναι Καθηγητής Παιδιατρικής, Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Διευθυντής προγράμματος Νεογνών/Περιγεννητικής Ιατρικής στο  Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ.

Έγινε παγκόσμια γνωστός, εκτός των άλλων, για την ερευνητική και κλινική του δραστηριότητα στην αντιμετώπιση των νεογνών εξαιρετικά χαμηλού βάρους γέννησης με ηλικία κύησης 23-26 εβδομάδων. Η συνεισφορά του στην κατανόηση, ανάλυση, συστηματική αντιμετώπιση και μακροχρόνια παρακολούθηση των νεογνών αυτών είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Ο Καθηγητής Απόστολος Παπαγεωργίου έχει να επιδείξει μια διεθνώς αναγνωρισμένη, εξαιρετική διδακτική και επιστημονική σταδιοδρομία σε συνδυασμό με την κοινωνική του δράση. Συμμετείχε σε Εθνικές επιτροπές για την οργάνωση και βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα, την Πολωνία και σε χώρες της Αφρικής, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Κατά την μακρά ακαδημαϊκή διαδρομή του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του για τις  Ιατρικές Σχολές και Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων. Αποδέχτηκε και εκπαίδευσε Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι αποτελούν τα βασικά στελέχη των Νεογνολογικών κλινικών της χώρας.

Επισημαίνεται η ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα και την γενέτειρά του, το Βόλο, με την οποία διατηρεί αδιάκοπη επαφή.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά το ήθος και το επιστημονικό έργο του Καθηγητή Απόστολου Παπαγεωργίου με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα. Στην τελετή  θα συμμετάσχουν με προσφωνήσεις ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής  Ιωάννης Μεσσήνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής  Ιωάννης Στεφανίδης, ενώ οι κύριοι εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής Παιδιατρικής, Γεώργιος Συρογιαννόπουλος και ο Καθηγητής Νεογνολογίας, Αντώνιος Γούναρης».

Διαβάστε επίσης: