Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Σε κυκλοφορία ο δρόμος Κυψελοχώρι – Μακρυχώρι
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σε κυκλοφορία ο δρόμος Κυψελοχώρι – Μακρυχώρι

Σε κυκλοφορία ο δρόμος Κυψελοχώρι – Μακρυχώρι

Δόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δρόμος Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι. Στην παράδοση του έργου παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα. Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντικείμενο του έργου 1 εκατ. ευρώ ήταν η ασφαλτόστρωση οδού μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

δρόμος Κυψελοχώρι Μακρυχώρι

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Τεμπών. Η κατασκευή του αποτελούσε ζητούμενο και επιθυμία πολλών ετών, και δίνει πλέον τη δυνατότητα της ασφαλούς μεταφοράς και μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Είναι προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, και περιελάμβανε την ασφαλτόστρωση διαδημοτικής οδού 4,5 χιλιομέτρων. Με το έργο αυτό πλέον η μετακίνηση θα γίνεται γρηγορότερα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μεγαλύτερη προστιθεμένη αξία στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή».

Από την πλευρά της η κα. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Με την παράδοση του δρόμου, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής πλέον υλοποιήθηκε. Ο δρόμος αυτός, ενώνει το Κυψελοχώρι με το Μακρυχώρι και δίνει διέξοδο προς την ΠΑΘΕ, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την ενδοδημοτική κίνηση στον Δήμο Τεμπών, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τις επιχειρήσεις. Με την ολοκλήρωση των εργασιών διαπλάτυνσης, ασφαλτόστρωσης καθώς και των απαραίτητων τεχνικών, παραδίδουμε στους πολίτες του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς, έναν δρόμο ασφαλή και πλήρως ανακατασκευασμένο».

Ο κ. Κ. Κολλάτος σημείωσε: «Υλοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών. Είναι ένα κατασκευαστικό έργο, το οποίο, όπως ανέφερε και ο κ. περιφερειάρχης, θα λύσει πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα, ενώ εξάλλου δίπλα μας είναι η και βιομηχανική περιοχή Λάρισας. Ακόμα θα βοηθήσει την τουριστική προβολή τόσο ώστε να αξιοποιηθεί ο Κίσσαβος, όσο και τα παράλια του Νομού μας. Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που βιώνουμε σήμερα, μέσω μιας αγαστής συνεργασίας ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάζουμε έργα, τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα εξομαλύνουν τη διαβίωσή τους».

Το έργο είχε ως στόχο την οδική σύνδεση του Δ.Δ. Κυψελοχωρίου με το Δ.Δ. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Εκτελέστηκαν κυρίως εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.

Αναλυτικά οι εργασίες:

  1. Εκσκαφή διαπλάτυνσης του δρόμου, μήκους περίπου 3.900,00 μέτρων, κατά θέσεις.
  2. Κατασκευή επιχωμάτων.
  3. Μόρφωση τάφρου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.
  4. Κατασκευή μιας στρώσης υπόβασης οδοστρωσίας συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.
  5. Κατασκευή δύο στρώσεων βάσης οδοστρωσίας, εκάστη συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.
  6. Κατασκευή φρεατίων –αγωγών αποχέτευσης, με εγκιβωτισμένους τσιμεντοσωλήνες, για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.
  7. Επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα C12/15.
  8. Κατασκευή και οριζόντια σήμανση (πινακίδες, διαγράμμιση).

Οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σκοπός τους ήταν να αποκατασταθεί η βατότητα της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Παρόντες κατά την παράδοση του δρόμου ήταν ακόμα ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κυψελοχωρίου κα. Πηλία Σουκούβελου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θ. Παιδής, ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ. Λυτροκάπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.