Αρχική » Άρθρα » To καλοκαίρι των νέων

To καλοκαίρι των νέων

To καλοκαίρι των νέων

Γράφει η Φιλαρέτη Πάκα

Λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης και μετά από μία διαδρομή ανάμεσα στην κατάφυτη κοιλάδα των Τεμπών, στους πρόποδες του Ολύμπου απλώνεται ένας μοναδικός προορισμός για τους νέους, αυτός των παραλίων της Πιερίας. Πέρα από την ηλικία που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα, αδιαμφισβήτητα ο καθένας είναι όσο χρονών αισθάνεται και σίγουρα η εποχή του καλοκαιριού αλλά και ο τρόπος που επιλέγει να αξιοποιήσει κανείς τις διακοπές του φανερώνουν αυτή την ηλικία του «νου».

Από τον κοσμικό Πλαταμώνα (που δυστυχώς δεν προσεγγίζεται πια με τρένο) και τη «ζωντανή» Λεπτοκαρυά, ως το «ζωηρό» Λιτόχωρο, κάθε νέος μπορεί να ζήσει διακοπές αντάξιες των ξέφρενων ρυθμών στα νησιά του Αιγαίου.

Το πρωί, τα καθαρά νερά που αγκαλιάζουν τις αμμώδεις – ή με πέτρες – παραλίες, γίνονται πόλος έλξης για χιλιάδες νέους που αποζητούν λίγες στιγμές δροσιάς μες στο αφόρητο καλοκαιρινό λιοπύρι. Κατά μήκος της ακτής εντοπίζονται οργανωμένες παραλίες και beachbarόπου μπορεί κανείς να διασκεδάσει με έντονη μουσική και να δροσιστεί με γευστικούς χυμούς, ποτά και cocktails. Επίσης, υπάρχουν εγκαταστάσεις beachvolleyόπου συχνά διοργανώνονται αγώνες με διάφορα έπαθλα.

Ακόμη, μιας και όσοι επιλέγουν την Πιερία για τις διακοπές τους προέρχονται ως επί το πλείστον από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας και είναι λάτρεις του καφέ, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι παραθαλάσσιες καφετέριες για μερικές στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν την βραδινή έξοδο.

Γιατί πραγματικά τα βράδια στην Πιερία είναι ξεχωριστά. Λίγο μετά τις έντεκα οι εν λόγω περιοχές μετατρέπονται στο ιδανικό μέρος για όποιον θέλει να διασκεδάσει μέχρι το πρωί. Από τα γνωστά beachbarτου Πλαταμώνα, στα οποία κατά τη θερινή περίοδο γίνεται το αδιαχώρητο, στις πιο ήρεμες διεξόδους διασκέδασης που προσφέρει η Λεπτοκαρυά, μέχρι τα εξαιρετικά –δίπλα στο κύμα- beachbarτου Λιτοχώρου, που όμως όλα τους υπόσχονται στους νέους κάθε ηλικίας αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες προσαρμοσμένες στους έντονους ρυθμούς της νεότητας.

Επιπλέον, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια τα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης φιλοξενούν γνωστούς καλλιτέχνες κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο ενδιαφέρουσες τις θερινές βραδιές.

Τέλος, οι παραστάσεις αλλά και οι συναυλίες που φιλοξενούνται στο αρχαίο θέατρο του Δίου αποτελούν ξεχωριστό τρόπο διασκέδασης που εκτός από την τέρψη έχει ως αποτέλεσμα και την πνευματική όξυνση σε μια εποχή που το απαιτεί.

Οι διακοπές στα παράλια της Πιερίας προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος νέων όχι μόνο για λόγους διασκέδασης, αλλά και για το γεγονός ότι συνδυάζουν όλα τα παραπάνω με τις αρκετά χαμηλές τιμές μετάβασης και διαμονής, βασικό κριτήριο πλέον του Έλληνα πολίτη.

Καλό Καλοκαίρι!

Επιστροφή επάνω