Ελλάδα » Το «Ποτάμι» πάει… παραλία

Το «Ποτάμι» πάει… παραλία

Το «Ποτάμι» πάει… παραλία

Με μηχανάκια, ποδήλατα και καλοκαιρινή αμφίεση (μαγιό, σαγιονάρες κλπ.) θα εκδράμουν σήμερα και αύριο οι εθελοντές του Ποταμιού στις παραλίες της Αττικής προκειμένου να ενημερώσουν τους λουόμενους για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τον νόμο που προωθείται για τον αιγιαλό.

«Μην αφήσεις τίποτα στην παραλία παρά μόνο τις πατημασιές σου» είναι το κεντρικό μήνυμα των 20.000 φυλλαδίων που θα μοιράσει το Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με 15 νεαρούς εθελοντές που με περίπου δέκα μηχανές θα σαρώσουν τις παραλίες της Αττικής.

Με καλοκαιρινό λοιπόν ένδυμα-βερμούδες, σαγιονάρες, t-shirt, καπέλα, αντηλιακό- η ομάδα του Ποταμιού θα επισκεφθεί το Σάββατο τις παραλίες σε Φάληρο, Ελληνικό, Αλιμο, Βουλιαγμένη και την Κυριακή σε Νέα Μάκρη, Σχοινιά, Μαραθώνα, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα. Το φυλλάδιο -πέρα από το μήνυμα που περνάει- έχει και μια ενδιαφέρουσα χρήση: Ακολουθώντας τις οδηγίες μετατρέπεται σε ένα χωνάκι, σε ένα τασάκι για να ακουμπάει κανείς το τσιγάρο του και να μαζεύει τις στάχτες για να τις πετάξει στη συνέχεια.

Εξάλλου, με υποσύνθημα «Καθαρά μυαλά- καθαρές παραλίες» το φυλλάδιο αναφέρει ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δημιουργεί παραθυράκια για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και υποβαθμίζει την ποιότητα του τουρισμού. Ζητά επιπλέον να γίνει διάλογος σε κάθε νησί μεταξύ πολιτών και αρμοδίων φορέων.