Ελλάδα » Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
ΣΤΟΥΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Καλό καιρό περιμένουμε σήμερα με λίγες μόνο σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στο βορειοανατολικό Αιγαίο να φτάνουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θ άπνουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά όπου και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδης έως και 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε επίσης: