Αρχική » Εκπαίδευση » ΕΛΜΕ: Κινητοποίηση για τις διαθεσιμότητες

ΕΛΜΕ: Κινητοποίηση για τις διαθεσιμότητες

ΕΛΜΕ: Κινητοποίηση για τις διαθεσιμότητες

Την Τρίτη 22 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 συναδέλφων μας και να καταργήσει σημαντικές ειδικότητες και τομείς (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ).

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ΑΕΙ, στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες και σε μια σειρά άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου εντάσσεται στο σχεδιασμό της για τη δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων σε ολόκληρο το Δημόσιο, την άρση της μονιμότητας και το άνοιγμα του δρόμου προς μαζικές απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι κοινός και δίκαιος.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.30 μ.μ., στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην Αθήνα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Αθήνα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6949987940.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Τρίτης 22/7/2014 και ώρα 7:00 πμ, με σημείο αφετηρίας το Δημοτικό Ωδείο (πλατεία Αγίου Βελισσαρίου).

Επιστροφή επάνω