Ελλάδα » Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Μαζιώτης

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Μαζιώτης

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Μαζιώτης

Αρνήθηκε να απαντήσει στον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού για να λάβει την απολογία του ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος θα βρεθεί ξανά ενώπιον του δικαστικού λειτουργού την Δευτέρα μετά το μεσημέρι.

Ο τραυματίας, καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή «επαναστάτης» και ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο το πρωί, προκειμένου να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

Ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή ενώ ζήτησε να φύγει από τον Ευαγγελισμό και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: «Επαναστάτης».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το αίτημά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται να γίνει δεκτό, και να μεταφερθεί ακόμη και εντός της ημέρας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ανακριτής έδωσε προθεσμία για την απολογία του κατηγορουμένου για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30.

Ο Νίκος Μαζιώτης, ήδη καταδικασμένος σε -κατά συγχώνευση- 25ετη κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», διώκεται μετά την πρόσφατη σύλληψη του στο Μοναστηράκι για απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας – παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση – οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση – παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών – ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη – εγκληματική οργάνωση – υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης – πλαστογραφία μετά χρήσεως – διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση – εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: