Λάρισα » Πικετοφορία του ΚΚΕ

Πικετοφορία του ΚΚΕ

Πικετοφορία του ΚΚΕ

Πικετοφορία της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου στις 19:30, ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από τις Ισραηλινές δυνάμεις.

Στο τέλος αναρτήθηκε πανό έξω από το αρχαίο θέατρο πανό που έγραφε: «STOP ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ». Επίσης, κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας διένειμαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο:

Πανό ΚΚΕ

Δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ κι εκφράζουνε με Κοινή Ανακοίνωσή τους, την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 38 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα

Το κείμενο της Κοινής Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Πικετοφορία ΚΚΕ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης

Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που υπογράφουμε αυτή την Κοινή Ανακοίνωση καταδικάζουμε την βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν ώστε να δυναμώσει το κύμα καταδίκης του Ισραήλ, να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι και οι ευθύνες των ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης κι αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.

Ευθύνες έχει κι η ΕΕ, που ακολουθεί γραμμή «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό και οικονομικό – πολιτικό επίπεδο .

Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαιτούμε:

• Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού
• Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις.
• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
• Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
• Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού, και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
• Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
• Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.