Ελλάδα » Περιοδεία Δημ. Γελαλή στην Πιερία

Περιοδεία Δημ. Γελαλή στην Πιερία

Περιοδεία Δημ. Γελαλή στην Πιερία

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αποτελούμενο από τον βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, τον συντονιστή Β. Πιερίας Γιώργο Γκαΐντατζή και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης περιοδεία στις Αλυκές Κίτρους και στο Μακρύγιαλο, προκείμενου να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση, την εκβιαστική διαδικασία παραχώρησης και «αξιοποίησής» τους από το ΤΑΙΠΕΔ και τις δραματικές επιπτώσεις για την περιοχή.

Ο βουλευτής εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που γίνεται να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία περάσματος στο ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες και τόνισε ότι: «Η ένταξη των Αλυκών στο ΤΑΙΠΕΔ θα στερήσει από την περιοχή σημαντικά έσοδα και από τη χώρα ένα σπουδαίο εργαλείο για την παραγωγική ανάπτυξή της. Η εκποίηση δημόσιας γης από την κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της πλειονότητας των πολιτών από τα μέχρι τώρα δημόσια αγαθά και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της κοινωνίας.

από την επίσκεψη

Τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τους αιγιαλούς, με τα οποία επιχειρείται η πλήρης εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα δώσουμε μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον, αλλά και τη βιώσιμη οικονομία».

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση και ενημέρωση από τον  πρόεδρο του Συλλόγου Μυδοκαλλιεργητών Πιερίας  κ. Κουτούπα  και τον πρόεδρο Συνδέσμου Μυδοκαλλιεργητών Ελλάδος  κ. Δραγάνη για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Το κλιμάκιο υποστήριξε ότι: «Η καθυστέρηση της υπογραφής της νέας ΠΟΑΥ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους μυδοκαλλιεργητές, γιατί εμποδίζει την μετεγκατάσταση των μονάδων και έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγικότητας ενός τόσου σημαντικού εξαγώγιμου προϊόντος. Επίσης κάποτε θα πρέπει να λυθεί και το θέμα με τις παράνομες μυδοκαλλιέργειες του  Θερμαΐκού, οι οποίες στο μόνο που συνεισφέρουν είναι στην απαξίωση του προϊόντος και στην δυσφήμιση του. Οι νόμιμοι μυδοπαραγωγοί πρέπει να προστατευθούν καθώς αποτελούν ένα δυναμικό οικονομικό κλάδο», κατέληξε το κλιμάκιο.