Εκπαίδευση » ΚΚΕ: Εκκρεμότητα με το διορισμό ΕΤΠ στα ΤΕΙ

ΚΚΕ: Εκκρεμότητα με το διορισμό ΕΤΠ στα ΤΕΙ

ΚΚΕ: Εκκρεμότητα με το διορισμό ΕΤΠ στα ΤΕΙ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το θέμα της καθυστέρησης διορισμού μελών Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού των ΤΕΙ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

 

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Από πενταετίας εκκρεμεί ο διορισμός μελών Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού των ΤΕΙ. Συγκεκριμένα το 2009 εκλέχτηκαν 85 μέλη Ε.Τ.Π. για τη στελέχωση των ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια (τα 13 για τη Θεσσαλία), αλλά δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν στο καθεστώς των εκλεγμένων- αδιόριστων, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στο διορισμό τους.

Σημειωτέον ότι οι πιστώσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις, διαθέτονταν από το 2007, αφού δεν αφορούσε νέες θέσεις αλλά σε εκκρεμότητες.

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των εργαζόμενων από την ταλαιπωρία και τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και πέντε χρόνια

Τονίζουμε πως τα μέλη Ε.Τ.Π. επιτελούν και παρέχουν σημαντικό έργο υποδομής στη λειτουργία των εργαστηρίων των ΤΕΙ, προσφέροντας εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες για την αρτιότερη εκτέλεση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου. Ταυτόχρονα, δεδομένων των ιδιαίτερων εργαστηριακών συνθηκών σε θέματα ασφάλειας, λόγω χρήσης σύνθετων και υψηλής επικινδυνότητας πειραματικών διατάξεων, εξασφαλίζουν την ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία των χώρων αυτών.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

  • Να διοριστούν άμεσα τα εκλεγμένα μέλη Ε.Τ.Π. των ΤΕΙ.
  • Να συμπεριληφθούν στη νέα κατανομή του Υπ. Παιδείας για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο
  • Να προκηρυχθούν άμεσα νέες θέσεις Ε.Τ.Π.  μόνιμης και σταθερής εργασίας, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες λειτουργίας των ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης