Κόσμος » Εκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Εκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Εκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του μονίμου συμβουλίου του στη Βιένη την Παρασκευή, επομένη της συντριβής αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

«Η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 (τοπική ώρα/13.30 ώρα Ελλάδος) για την τραγική συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός, ο οποίος διαθέτει ειδική αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία από το Μάρτιο.

Η πτήση MH17 της Malaysia Airlines, με 298 επιβαίνοντες, η οποία αναχώρησε από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατέπεσε την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών.

Οι συνθήκες της συντριβής του Μπόινγκ 777 παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το αεροπλάνο επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ο οποίος δεν έχει διαπιστωθεί από πού ερρίφθη.

Πτήση ΜΗ17: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του ΟΑΣΕ, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των ανταρτών, οι τελευταίοι συμφώνησαν να παράσχουν «ασφαλή πρόσβαση» στο σημείο της συντριβής σε μια «εθνική διερευνητική επιτροπή στην οποία μετέχουν και διεθνείς ερευνητές», ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΟΑΣΕ.