Ελλάδα » Αποστάσεις Καμμένου από Τσίπρα

Αποστάσεις Καμμένου από Τσίπρα

Αποστάσεις Καμμένου από Τσίπρα

Πλήρης αλλαγή γραμμής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται στους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς με συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Πάνος Καμμένος (Contra) εμφανίστηκε για πρώτη φορά επικριτικότατος κατά του κ. Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας μάλιστα ότι επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία του με την Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ούτε θεατές ούτε και χειροκροτητές στις διάφορες εκδηλώσεις του», τόνισε ο κ. Καμμένος και καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «φλερτάρει με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου» προσφέροντάς τους ασυλία, κάτι που οι ΑΝΕΛ θεωρούν απαράδεκτο. «Εμείς πιστεύουμε ότι ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνησή τους οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και πρέπει να πληρώσουν», πρόσθεσε και προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα «να μας ξεχάσει αν θεωρεί ότι θα κάνει πολιτικό παιχνίδι για να πάρει ψήφους από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ». Και για να γίνει ακόμη σαφέστερος, χαρακτήρισε απαράδεκτο «ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα όποτε τον καλούμε εμείς σε μια κοινή πρωτοβουλία, όπως στην πρόκληση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης», ενώ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε χθες (Real) πως «τελείωσε αυτή η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας».

Η αλλαγή πλεύσης του κ. Καμμένου δεν είναι άσχετη προφανώς και με το δυσμενές για το κόμμα του αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στελέχη των ΑΝΕΛ τονίζουν ότι «το πάθημα της ταύτισής μας με τη λαϊκίστικη Αριστερά μάς έγινε πλέον μάθημα», και υπογραμμίζουν ότι στο εξής ο κ. Καμμένος θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις αρχικές του θέσεις. Θα αναδείξει δηλαδή εκ νέου τα εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα των Σκοπίων, το Κυπριακό, την ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και την ανάγκη να πληρώσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, προτάσσοντας τις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου. Ζητήματα, δηλαδή, στα οποία κατ’ εξοχήν υπάρχουν αποκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δυσχεραίνει τον στόχο του κ. Τσίπρα για μια ευρεία συμπαράταξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η κεντρική γραμμή των ΑΝΕΛ για την «ανάγκη» πρόκλησης εθνικών εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει, πλην όμως υπάρχουν δύο βουλευτές, οι κ. Π. Μελάς και Π. Χαϊκάλης, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο έχουν επιφυλαχθεί για την ψήφο τους, αναλόγως του προσώπου που θα προταθεί.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης: