Ελλάδα » Στο… πειθαρχείο 325 δήμαρχοι

Στο… πειθαρχείο 325 δήμαρχοι

Στο… πειθαρχείο 325 δήμαρχοι

Λήγει αύριο, Παρασκευή 17 Ioυλίου, η παράταση την οποία έδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές προς τους 105 γενικούς διευθυντές των δεκαεπτά υπουργείων και προς τους 325 δημάρχους της χώρας προκειμένου να εκδώσουν τις αποφάσεις επιμερισμού των ποσοστών ανά βαθμολογική κλίμακα, όπως προβλέπει ο νόμος 4250/14 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων (για τις επιδόσεις του το 2013).

Οι υπάλληλοι που πρέπει να αξιολογηθούν αγγίζουν περίπου τους 300.000 (επί συνόλου περίπου 650.000) μιας και ο νόμος προβλέπει την αξιολόγηση μόνο του πολιτικού προσωπικού και όχι των ενστόλων, των γιατρών – νοσηλευτών και των εκπαιδευτικών.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο ΥΔΜΗΔ σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr είναι πως όλοι οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων θα πράξουν τον καθήκον τους.

Όσοι κάνουν το αντίθετο, θα διωχθούν πειθαρχικά, όπως άλλωστε τους έχει προειδοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πάντως κορυφαίο στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με το οποίο συνομίλησε το Capital.gr ανέφερε πως “κανένας δήμαρχος δεν θα εκδώσει αποφάσεις επιμερισμού αύριο”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αυτό το οποίο έχει να κάνει αύριο ένας γενικός διευθυντής ή ένας δήμαρχος είναι παρουσιάσει πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από κάθε τμήμα κάθε διεύθυνσης θα υπαχθούν στη βαθμολογική κλίμακα 9-10 (25% προσωπικού), στην κλίμακα 7 -8 (60%) και τέλος σε εκείνη του 1 – 6 (15%).

Με βάση αυτή την κλίμακα και το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογηθούν, 75.000 υπάλληλοι θα πάρουν βαθμό 9 -10, 180.000 θα λάνουν 7- 8 και 45.000 θα πάρουν βαθμό 1 – 6.

Το αργότερο μέχρι τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, οι γενικοί διευθυντές σε κύρια ευθύνη των προϊσταμένων και τους τμηματαρχών θα πρέπει να δηλώσουν συγκεκριμένα ονόματα υπαλλήλων τα οποία θα “υπαχθούν” σε καθεμία από τις παραπάνω βαθμολογικές κλίμακες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) θα παρουσιάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι μελέτη σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολυκέντρο της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Σήμερα επίσης, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει η ΑΔΕΔΥ έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου Αθηνών της περασμένης Δευτέρας, με την οποία αναγνωριζόταν ως “παράνομη” η απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι δημόσιοι υπάλληλοι ενάντια στην αξιολόγηση από τις 13 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, η ΑΔΕΔΥ και “κλαδικές” ομοσπονδίες (πχ των εφοριακών) και οι κατά τόπους σύλλογοι συνεχίζουν να συλλέγουν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αυτο- αξιολόγησης που έχουν διανεμηθεί σε όλο το πολιτικό προσωπικό του Δημοσίου από τις διευθύνσεις τους.

Η αυτο – αξιολόγηση των υπαλλήλων έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δοθεί παράταση το πολύ αργότερο έως την Παρασκευή 1 Αυγούστου προκειμένου να παραδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης.

Ωστόσο, στις 29 Ιουλίου, αναμένεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφασίσει για την αναστολή ή μη της διαδικασίας της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι την τελική εκδίκαση της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για οριστική ακύρωση της (10 Οκτωβρίου).

ΠΗΓΗ: capital.gr