Κόσμος » Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing 777

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing 777

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing 777

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία είναι νεκροί, δήλωσε ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί», έγραψε ο Αντόν Γκερασένκο στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μπόινγκ 777 καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-άερους του συστήματος Μπουκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. «Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους», ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πληροφορίες που έδωσε ο Γκερασένκο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι κάτοικοι της περιοχή έχουν ήδη εντοπίσει τα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου.Το Μπόινγκ εντοπίστηκε να φλέγεται στο έδαφος, σε μια περιοχή όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Μια άλλη πηγή είπε ότι συνετρίβη στο Τορέζ, κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

ΠΗΓΗ: enikos.gr