Ελλάδα » Επιστρέφει το καλοκαίρι
MEXΡΙ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιστρέφει το καλοκαίρι

Επιστρέφει το καλοκαίρι

Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα στη χώρα. Λίγες μόνο βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά και πιθανόν στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στο βορειοανατολικό Αιγαίο να φτάνουν στους 32 βαθμολύς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.