Πολιτισμός » Στη Λάρισα Χάρις Αλεξίου και Nouveau Sextet
ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Στη Λάρισα Χάρις Αλεξίου και Nouveau Sextet

Στη Λάρισα Χάρις Αλεξίου και Nouveau Sextet

Η Χάρις Αλεξίου μαζί με μία νέα μουσική μπάντα τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι στις 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και συνεχίζει με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας καλώντας τους θεατές να έρθουν κοντά της μέσα από τα τραγούδια. Στη Λάρισα θα τη δούμε στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Για περισσότερες από δυο ώρες θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά και όχι μόνον. Τραγούδια από το νέο της album «η Τρίπλα» αλλάκαι τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με έναν καινούργιο τρόπο θα συνθέσουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας.

Μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, ό,τι μας έκανε να αγαπήσουμε σ΄ αυτήν και ό,τι μας ένωσε μαζί της,  δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που τη συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της), την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με ούτι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο.
Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο πιάνο και πλήκτρα
Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, φλάουτο Caval
Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα και φλάουτο.
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσσο
Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (νταρμπούκα, μπεντίρ, ντέφια, ταμπούρο, στάμνα, καχόν, νταούλι κ.ά.)

Από τα νέα της τραγούδια όπως «Το δεδομένο», «Αγάπη σημαίνει», «Οι στιγμές», «Η πρώτη αγάπη», ως τα «Μανούλα μου», «13 φωτιές», «Δι” ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της.

Διαβάστε επίσης: