Θεσσαλία » «Στημένη παρωδία» στη σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ
ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ... ΠΡΩΙΜΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

«Στημένη παρωδία» στη σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

«Στημένη παρωδία» στη σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

Σκληρή δήλωση μετά τη χθεσινή συνάντηση φορέων όπου συζητήθηκε η νέα ΚΑΠ υπογράφουν εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών από νομούς της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, στη δήλωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Στην χθεσινή συνάντηση φορέων για τη νέα ΚΑΠ με τον εκπρόσωπο και γενικό γραμματέα της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννη Κολυβά, που έγινε στην περιφέρεια, εμείς οι καπνοπαραγωγοί ζήσαμε ακόμη μία στημένη παρωδία.

Ο κύριος Κολυβάς αναφέρθηκε τρεις φορές στον καπνό με τόνο επιθετικό.

Γνωρίζουμε καλά το ρόλο και την πολιτική που θέλει να περάσει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Οι οικοδεσπότες παρέλειψαν να ενημερώσουν τον κύριο γενικό γραμματέα ότι στην Θεσσαλία ζουν από τον καπνό 32.400 άνθρωποι. Η επίθεση από τον κύριο Κολυβά και από κάποιους πρώιμους συνδικαλιστές δημιουργεί μια αντιπαράθεση στην οποία εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε.

Εμείς δεν είμαστε απέναντι σε αγρότες παραγωγούς άλλων προϊόντων.

Θέλουμε μόνο από την πλευρά μας να υπογραμμίσουμε τα εξής: ο καπνός έφερε τα περισσότερα χρήματα στη χώρα μας, έδωσε την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σαν προϊόν στην εμπορία, τη μεταποίηση και την σιγαρετοβιομηχανία και τέλος από τον φόρο κατανάλωσης του ως προϊόν της αγοράς αποδίδει στο κράτος 7,5 δις ευρώ το χρόνο».

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Κυριλλίδης Καλιφρών – αντιπρόεδρος Καπνικής, Τάκας Μιλτιάδης – πρόεδρος νέου καπνικού συνεταιρισμού Ελασσόνας, Σεβαστός Ιωάννης – αντιπρόεδρος ομάδας καπνοπαραγωγών Ελασσόνας, Καραπέτσας Σούλης – πρόεδρος ομάδας καπνοπαραγωγών Τρικάλων, Γκαγκαστάθης Χρήστος – αντιπρόεδρος ομάδας καπνοπαραγωγών Τρικάλων, Κεφαλάς Παναγιώτης, πρόεδρος ομάδας καπνοπαραγωγών Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης: