Οικονομία » Μειώθηκαν 60% τα ανασφάλιστα οχήματα

Μειώθηκαν 60% τα ανασφάλιστα οχήματα

Μειώθηκαν 60% τα ανασφάλιστα οχήματα

Μείωση 60% κατέγραψε ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων μετά τις 5 Μαΐου 2014 οπότε τέθηκε σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4261/2014).

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Δημήτριος Ζορμπάς, ανέφερε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν μειωθεί με αφορμή τη νέα νομοθεσία και δεν ξεπερνούν τις 600.000, αν και κάποια στιγμή στο παρελθόν οι εκτιμήσεις ανέβαζαν τα ανασφάλιστα οχήματα ακόμη και στο 1,5 εκατομμύριο. «Η Αστυνομία κάνει 500.000 ελέγχους το μήνα και βρίσκεται ένα 14% ανασφάλιστο», δήλωσε.

Ο κ. Ζορμπάς σχολίασε ότι περίπου 300.000 άνθρωποι με το προηγούμενο καθεστώς γυρνούσαν από εταιρεία σε εταιρεία, χωρίς να πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια της νομοθεσίας επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, τονίσθηκε πως για τη διασταύρωση των στοιχείων και την επιβολή προστίμων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπάρχει λόγω της αλλαγής στην ηγεσία της μια αναμενόμενη καθυστέρηση η οποία αναμένεται σύντομα να ρυθμιστεί.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι έχει μειωθεί και ο όγκος των αποζημιώσεων όχι λόγω της μείωσης των τροχαίων, αλλά λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων που έφερε η κρίση και η αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Σαρρηγεωργίου είπε ότι τα ασφάλιστρα έχουν πέσει 25% τα τελευταία δύο χρόνια και η τάση είναι περαιτέρω πτωτική. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ασφαλιστική αγορά και η εποπτεία της έχει θωρακίσει απόλυτα την αξιοπιστία του κλάδου. Επίσης ανέφερε ότι τα παράπονα των καταναλωτών στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχουν μειωθεί δραστικά καθώς έχει μπει τάξη στην αγορά.