Λάρισα » Η «Ταξική Πορεία» για τα Σ/Μ Λάρισα

Η «Ταξική Πορεία» για τα Σ/Μ Λάρισα

Η «Ταξική Πορεία» για τα Σ/Μ Λάρισα

Ανακοίνωση Ταξικής πορείας για τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα

«Έχει περάσει λίγος καιρός που τα SuperMarkets ΛΑΡΙΣΑ, ξεκίνησαν να κλείνουν ένα-ένα. Έχει περάσει αρκετά περισσότερος καιρός από τότε που οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για τελευταία φορά.

 

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τις επιταγές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, έχει στόχο κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες. Μας παίρνουν πίσω τις συλλογικές συμβάσεις, μας πετσοκόβουν τους μισθούς, μας αφήνουν έρμαια των αφεντικών, μας πετάνε στην ανεργία και θέλουν να μας καταργήσουν ακόμα και το δικαίωμα στην οργάνωση και την αντίσταση!

 

Η απάντησή μας στον εργασιακό μεσαίωνα που μας σπρώχνουν θα πρέπει να είναι η οργάνωσή μας απέναντί τους!

 

Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κανέναν νόμο και κανένα δικαστήριο! Είναι αυτά τα δικαστήρια που βγάζουν τις αποφάσεις για τις απολύσεις των καθαριστριών του υπουργείου και για τις μαζικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργεία αλλά και σε άλλα εργοστάσια που πετιούνται οι εργάτες στο δρόμο.

 

Να μην μας ξεγελάνε οι «υποσχέσεις» των αφεντικών. Είτε με τον παλιό ιδιοκτήτη, είτε με τον καινούριο αγοραστή (αν υπάρξει) το μέλλον των εργαζομένων θα συνεχίσει να είναι το ίδιο. Απλήρωτοι-ή πληρωμή με κουπόνια- και με το φόβο της ανεργίας πάνω από το κεφάλι τους.

 

          Η οργάνωση του αγώνα πρέπει να περνάει από τα χέρια και μόνο των εργαζομένων. Να βρεθούν και να κάνουν Γενική Συνέλευση, να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να αποφασίσουν για να κάνουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

 

Είναι τώρα αναγκαίο όσο πότε άλλοτε να δημιουργηθεί σωματείο στα SuperMarkets ΛΑΡΙΣΑ, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, γιατί μόνο μέσα από τη συγκρότηση και την ενότητα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν στον αγώνα τους για δουλειά και αξιοπρέπεια.

 

 

  • Καμιά απόλυση εργαζομένου στα Super Markets ΛΑΡΙΣΑ
  • Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα»

Διαβάστε επίσης: