Κόσμος » Γάζα: Εξάωρη κατάπαυση του πυρός

Γάζα: Εξάωρη κατάπαυση του πυρός

Γάζα: Εξάωρη κατάπαυση του πυρός

Κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για έξι ώρες συμφώνησε το Ισραήλ αποδεχόμενο σχετικό αίτημα του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση Ισραηλινού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν κατονομάζει το Reuters, η κατάπαυση του πυρός έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και  δεν έχει αποφασισθεί ακόμη από πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Μέχρι στιγμής στις εννέα ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 220 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός, ενώ οι Παλαιστίνιοι τραυματίες ανέρχονται στους 1.570.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μάρζουκ είχε σήμερα στο Κάιρο ο  παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για τον τερματισμό της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι συζητήσεις αυτές είναι το πρώτο χειροπιαστό σημάδι ότι οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται παρά την απόρριψη τη Δευτέρα από τη Χαμάς της πρότασης της Αιγύπτου για εκεχειρία.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αναστείλει χθες για έξι ώρες τις επιδρομές του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αφού είχε αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου, όμως στη συνέχεια επανέλαβε τις επιθέσεις του με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr