Περιβάλλον » Θέλουν … να υιοθετήσουν τον κροκόδειλο!

Θέλουν … να υιοθετήσουν τον κροκόδειλο!

Θέλουν … να υιοθετήσουν τον κροκόδειλο!

Ιδέες έχει βάλει στους Αμαριώτες, η κοσμοσυρροή στην περιοχή τους λόγω του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στο φράγμα των Ποταμών. Μάλιστα δε λείπουν εκείνοι που, μεταξύ αστείου και σοβαρού, εκφράζουν την επιθυμία τους, ο κροκόδειλος να παραμείνει στο … νέο του σπίτι, αποτελώντας τουριστική ατραξιόν!

Όπως είπε ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, αν ο κροκόδειλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παραμείνει στα νερά του φράγματος, αυτό θα ήταν … ευκταίο! Συζητάει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να μείνει εκεί ο κροκόδειλος…

«Ο κροκόδειλος βρέθηκε κατά λάθος στα νερά του φράγματος των Ποταμών αλλά τελικά αναπτύχθηκε κανονικά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν … Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου. Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην τεράστια έκταση του φράγματος που θα βόλευαν για κάτι τέτοιο… Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο …» είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο δήμαρχος Αμαρίου, τονίζοντας μάλιστα ότι και η καθημερινότητα του «Σήφη», τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει, αφού η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων και τηλεοπτικών συνεργείων του άλλαξε τις συνήθειές και … τα στέκια του μέσα στο φράγμα.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr