Ελλάδα » Παπαμιμίκος: Σταθερότητα ή ανωμαλία

Παπαμιμίκος: Σταθερότητα ή ανωμαλία

Παπαμιμίκος: Σταθερότητα ή ανωμαλία

Υπέρμαχος της ξεκάθαρης λειτουργίας των θεσμών στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και το Βασίλη Λυριτζή, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πιο συγκεκριμένα, για αυτό το θέμα, πρότεινε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Εμάς η άποψή μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Την κατάλληλη στιγμή ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός της χώρας θα προτείνει ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές. Και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει. Εκεί πέρα να αποφασίσει αν θέλει σταθερότητα ή αν θέλει ανωμαλία. Αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή αν θέλει να γυρίσουμε στο χθες».

«Η λογική μας είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε θεσμικά. Να φτάσουμε στο κοινοβούλιο, γιατί το κοινοβούλιο, όπως είπα, σύμφωνα με το άρθρο 32, αποφασίζει. Δεν αποφασίζουν ούτε τα παράθυρα ούτε πιο πριν κάποιοι άλλοι», προσθεσε.

Τι είπε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Έχουμε ένα κακόγουστο αστείο. Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 ένα θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας», είπε ο κ. Παπαμιμίκος και σημείωσε: «Κάνει ένα θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου όταν βγαίνει εδώ και καιρό και λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καν για πρόεδρο και, όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», τάζει τα πάντα».

«Ο λαός δεν θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν», τόνισε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Διαβάστε επίσης: