Αγροτικά » «Καθυστερεί η ελληνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ»
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Καθυστερεί η ελληνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ»

«Καθυστερεί η ελληνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ»
Του Γιάννη Ανδρεάκη
 
Ενδιαφέρουσα σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στην  έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία έχει τεθεί επί τάπητος η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 -2020.
Στην εκδήλωση παρευρίσκεται ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Κολυβάς, ο οποίος και ανέλυσε τα τέσσερα σενάρια και τα δύο υποσενάρια, στα οποία έχει καταλήξει ο φορέας στο πλαίσιο της πρότασης για τη διαχείριση της νέας ΚΑΠ.
SAM_0504
Ο κ. Κολυβάς δεν παρέλειψε να επισημάνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από ελληνικής πλευράς στη διαμόρφωση της πρότασης για την εφαρμογή τη νέα ΚΑΠ. «Καθυστερήσαμε έναν χρόνο και τώρα, την 1η Αυγούστου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλα τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον τρόπο που θα εφαρμόσουν τη νέα ΚΑΠ» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «όσα δεν κάναμε σε έναν χρόνο είναι δύσκολο να τα κάνουμε σε λίγες ημέρες».
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις σήμερα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αναπτυχθεί ο δημόσιος διάλογος επί του θέματος.
φωτογραφία
Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι «τα χρήματα που θα έρθουν με τη νέα ΚΑΠ στη χώρα θα πρέπει να επενδυθούν σωστά στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη των έργων υποδομής, πρωτίστως των έργων για το νερό, ενώ υπογράμμισε το ζήτημα του κόστους ενέργειας.
SAM_0507
Η συζήτηση θα συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ με παρεμβάσεις βουλευτών και εκπροσώπων φορέων από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.