Πολιτισμός » Έρχονται οι… «Λαϊκοί βάρδοι της Θεσσαλικής γης»
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ"

Έρχονται οι… «Λαϊκοί βάρδοι της Θεσσαλικής γης»

Έρχονται οι… «Λαϊκοί βάρδοι της Θεσσαλικής γης»

Μια υπέροχη βραδιά θα απολαύσουν, όσοι βρεθούν στο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» αύριο στις 9.15 το βράδυ.

Η παράσταση «Λαϊκοί βάρδοι της Θεσσαλικής γής» που οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» με τη φροντίδα του Κώστα Τσιάνου, θα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φίλους του λαϊκού μας τραγουδιού.

Λίγα λόγια για την παράσταση: «Από τα αμέτρητα θαυμάσια τραγούδια των Θεσσαλών συνθετών και στιχουργών, έγινε προσπάθεια να ακουστούν 30 δημιουργίες τους που διαχρονικά ξεχώρισαν και δεν έπαψαν να τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές της χώρας που έθρεψε τους περισσότερους Καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού.

Πρωτοστατούν τα Τρίκαλα με τον κορυφαίο Βασίλη Τσιτσάνη, τον Aπόστολο Kαλδάρα, τον Κώστα Βίρβο, τον Χρήστο Κολοκοτρώνη, τον Γιώργο Σαμολαδά, τον κλαρινίστα Νίκο Καρακώστα, την οικογένεια Λαβίδα και πολλούς άλλους.

Aκολουθεί ο νομός Μαγνησίας με πρώτο και καλύτερο τον Θόδωρο Δερβενιώτη, τον Γιώργο Μανήσαλη, τον Κάρολο Μιλάνο και την οικογένεια του κ.α

Η Καρδίτσα δημιούργησε δική της ρεμπέτικη σχολή που πρέπει να μελετηθεί και να προβληθεί περισσότερο. Πάντως την εκπροσωπούν επάξια ο σπουδαίος Μπάμπης Μπακάλης που γεννήθηκε στα Κανάλια Καρδίτσας, ο Βασίλης Καραπατάκης και οι αδελφοί Μπουρλιάσκοι.

Η περιοχή της Λάρισας δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο «μεγάλο» όνομα, εκτός από τον κλαρινίστα Βάϊο Μαλλιάρα, κάποιους οργανοπαίχτες και τον στιχουργό Αλέκο Γκούβερη που έγινε γνωστός περισσότερο, με τη διαμάχη που είχε με τον Βασίλη Τσιτσάνη για την πατρότητα των στίχων του αριστουργήματος «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Στον Αλέκο Γκούβερη λέγεται πως ανήκουν οι στίχοι των τραγουδιών: «Δεν μετανοιώνω που σ΄αγάπησα πολύ», «Γράμμα θα στείλω στο Θεό», «Απόψε μ΄εγκατέλειψες» ,«Μ΄όλη τη φτώχεια μου» και πιθανόν και άλλα.

Στη συναυλία τα τραγούδια ερμηνεύουν εξαιρετικοί μουσικοί και τραγουδιστές που ζούν και παράγουν πολιτισμό στη Λάρισα ο Βαγγέλης Τσιαπλές (Μπουζούκι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα-φωνή), Κώστας Ταμβακάς (Μπουζούκι), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Κώστας Αρσένης (Κόντρα μπάσο), Μανώλης Ντάλλας (Ακορντεόν), και ο Πέτρος Παππάς (φλάουτο- Μπαγλαμάς).