Λάρισα » Ηχηρό «όχι» στην Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ηχηρό «όχι» στην Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων

Ηχηρό «όχι» στην Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων

Την κατάργηση της απόφασης για λειτουργία καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας 52 Κυριακές το χρόνο και την επανεξέταση της απόφασης για λειτουργία 7 Κυριακών ετησίως σ΄ όλη τη χώρα, ζητά ο Εμπορικος Σύλλογος Λάρισας.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για λειτουργία καταστημάτων των Κυριακών, εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα, ενώ καλεί τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και η σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 14/7/2014 και ομόφωνα αποφάσισε, σχετικά με το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, τα εξής:

1. Να εκφράσει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στην υπουργική απόφαση με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας για 52 Κυριακές και να ζητήσει την άμεση ακύρωσή της, καθώς και να καταδικάσει οποιαδήποτε μεθόδευση προς την κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η οποία εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων και εμπορικών κέντρων.

2. Να ζητήσει την επανεξέταση της σχετικής νομοθεσίας με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία κανένα όφελος για το ελληνικό εμπόριο δεν υπήρξε από αυτή, αντίθετα καταγράφηκε μείωση τζίρου και θέσεων εργασίας.

3. Να καλέσει τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν δημόσια θέση, τόσο σε ότι αφορά στην επίμαχη υπουργική απόφαση, όσο και γενικότερα στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

4. Να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης .”