Ελλάδα » Στις φλόγες η Κερατέα

Στις φλόγες η Κερατέα

Στις φλόγες η Κερατέα

Διαστάσεις έχουν λάβει τα πύρινα μέτωπα στην Κερατέα Αττικής, στη θέση Σάκκα και στη θέση Λάκιζα. Από τη φωτιά απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Κλειστή είναι η παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου-Κερατέας στη θέση Πλάκα.

Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρόβλημα στην Κερατέα εντοπίζεται στην περιοχή της Λάκιζας, όπου οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αυλές σπιτιών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποιο από αυτά.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους, έντασης ώς 5 μποφόρ. Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αττική.

Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα.

Η πρώτη καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά καίγονται και πεύκα. Σημειώνεται ότι οι εστίες που εκδηλώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά η μία από την άλλη ήταν τρεις συνολικά και συγκεκριμένα στην περιοχή Σακκά, στην περιοχή Λάκιζα και στον Προφήτη Ηλία. Η τελευταία σβήστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρα, έξι οχήματα των δήμων, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, το απόγευμα αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, περίπου 1.000 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο Πεδινό του Κιλκίς, που κατασβέστηκε έπειτα από πολύωρη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 32 πυροσβέστες και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:40 σε αγροτική περιοχή στα Μπακέικα του Κιλκίς.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ