Σεξ » Κάνε σεξ για καλύτερη υγεία!

Κάνε σεξ για καλύτερη υγεία!

Κάνε σεξ για καλύτερη υγεία!

Ήξερες ότι κατά τη σεξουαλική πράξη, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες και παρατηρούνται βιολογικές μεταβολές που μπορούν να κάνουν θαύματα;

Κι όμως το σεξ δεν είναι απλά και μόνο μια σαρκική απόλαυση, αλλά έχει και άπειρα οφέλη για τον οργανισμό μας! Μάθε τους 5 βασικούς τρόπους που το σεξ μπορεί να προστατεύσει την υγεία σου: 

1. Φυσικό… παυσίπονο για τις γυναίκες:  

Η διέγερση της κλειτορίδας και των τοιχωμάτων του κόλπου πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, κορτικοστεροειδών και άλλων φυσικών αναλγητικών. Η δράση ενάντια στον πόνο ξεκινά πριν τον οργασμό και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

2. Μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του μαστού: 

Κατά την ερωτική διέγερση και τον οργασμό, απελευθερώνονται οι «ορμόνες της χαράς». Δύο από αυτές συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού.

3. Άσκηση για την καρδιά: 

Το σεξ κατατάσσεται επισήμως ως ήπια άσκηση και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία ακριβώς όπως ένας ζωηρός περίπατος.

4. Μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη:

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία δείχνει πως τέσσερις οργασμοί την εβδομάδα είναι αρκετοί για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη κατά 1/3.

5. Καλύτερο ανοσοποιητικό: 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr