Οικονομία » Βενιζέλος: Εχουμε σχέδιο

Βενιζέλος: Εχουμε σχέδιο

Βενιζέλος: Εχουμε σχέδιο

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα. 

«Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε: «Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο».

Εξερχόμενος ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων.

«Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει», είπε.

Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν πάντως οι επαφές με την τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αρνητικοί στα κυβερνητικά σχέδια περίφορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τα 600 προαπαιτούμενα. Η τρόικα έθεσε επίσης στον Γκίκα Χαρδούβελη θέμα κάλυψης του κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Το επιτελείο της τρόικας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και για για την κήρυξη και υλοποίηση απεργίας. Προγραμματισμένη συνάντηση έχουν ακόμα και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.
ΠΗΓΗ: Nooz.gr