Πολιτισμός » «Λαϊκοί Bάρδοι της Θεσσαλικής Γης» στην Αυλή του Μύλου

«Λαϊκοί Bάρδοι της Θεσσαλικής Γης» στην Αυλή του Μύλου

«Λαϊκοί Bάρδοι της Θεσσαλικής Γης» στην Αυλή του Μύλου

Μετά τις 2 επιτυχημένες βραδιές που διοργάνωσε το «Θεσσαλικό Θέατρο» στην «Αυλή του Μύλου», σειρά έχει η συναυλία «Λαϊκοί Bάρδοι της Θεσσαλικής Γής» την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.

Λίγα λόγια για τη συναυλία: Στη συναυλία θα ακουστούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μεγάλων συνθετών του λαϊκού μας τραγουδιού που κατάγονται από την Θεσσαλία.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Γιώργος Σαμολαδάς, γεννήθηκαν στα Τρίκαλα, ο στιχουργός Χρήστος Κολοκοτρώνης μεγάλωσε στη Γλυκομηλιά Τρικάλων.

Ο Μπάμπης Μπακάλης στα Κανάλια Καρδίτσας, ο Θόδωρος Δερβενιώτης στη Ζαγορά του Βόλου και ο στιχουργός Αλέκος Γκούβερης στη Λάρισα.

Στη Λαϊκή κομπανία παίζουν οι σπουδαίοι μουσικοί: Βαγγέλης Τσιαπλές (Μπουζούκι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα-φωνή), Κώστας Ταμβακάς (Μπουζούκι), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Κώστας Αρσένης (Κόντρα μπάσο), Μανώλης Ντάλλας (Ακορντεόν), και ο Πέτρος Παππάς (φλάουτο- Μπαγλαμάς).

Θα τραγουδήσουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Αντωνία Βισβίκη.

Μεταξύ άλλων, θα ερμηνευτούν μεγάλα λαϊκά τραγούδια των συνθετών της Θεσσαλίας, όπως «Συννεφιασμένη Κυριακή» «Ακρογιαλιές δειλινά», «Γεννήθηκα για να πονώ», «Της Γερακίνας γιός», «Αχάριστη» του Τσιτσάνη. «Φέρτε μια κούπα με κρασί», «Σύ μου χάραξες πορεία», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» του Καλδάρα και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα με κάποια σχόλια θα παρουσιάσει ο Κώστας Τσιάνος.

Θα είναι μια σημαντική βραδιά με μουσική και τραγούδια των μεγάλων Θεσσαλών δημιουργών, που θα πάρουν μια ξεχωριστή διάσταση στον ατμοσφαιρικό χώρο του Θεάτρου «Αυλή του Μύλου».

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε και κρατήσεις θέσεων γίνονται και στο τηλέφωνο: 2410-533417, τις ημέρες και ώρες της λειτουργίας των δημόσιων γραφείων.