Παραπολιτικά » Η πρόκληση της κοινωνικής πολιτικής

Η πρόκληση της κοινωνικής πολιτικής

Η πρόκληση της κοινωνικής πολιτικής

Η κοινωνική πολιτική υπήρξε ένας από τους βασικούς άξονες της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και ένας από τους βασικούς διαμορφωτές των προγραμματικών θέσεων της νέας δημοτικής αρχής ήταν ο Δημήτρης Δεληγιάννης. Με εμπειρία και προϋπηρεσία στο σχεδιασμό καθώς ήταν στην ομάδα που εκπόνησε το αντίστοιχο πρόγραμμα και στη «Λαρισαίων Πόλις», ήταν αναμενόμενο να επιλεγεί από το νέο Δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη για τη θέση του νέου αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.  Ένας τομέας δύσκολος και ειδικά στις μέρες μας που όλα θα πρέπει να γίνουν με ελάχιστους πόρους και άλλη αντίληψη.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννηςανήκει στην κατηγορία των αιρετών με σπουδές και εργασιακή εμπειρία. Είναι απόφοιτος Φιλολογίας και Νομικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Κοινωνικό Σχεδιασμό, στην Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση και υποψήφιος Διδάκτορας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και από το 2000  μαζί με τους συνεργάτες του οργάνωσε το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων. Συντονιστής των πρώτων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Θεραπευτική Κοινότητα και υπεύθυνος για την οργάνωση πρότυπης πιλοτικής εκπαιδευτικής δομής για ανήλικους κρατουμένους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσαβέτειας.

Στο πλευρό του νέου αντιδημάρχου θα βρίσκονται οι Νέστορας Αντωνίου, Βιβή Ζαχαρού, Δημήτρης Μπαμπαλής και Κώστας Τσιαούσης.

Δύσκολο το έργο τους, αλλά μεγάλη και η πρόκληση…

Χρ. Μπ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET